News Cele mai multe dintre tipurile de pate-uri comercializate in Romania contin pana la zece E-uri si doar 6,52% dintr-un numar de 46 de tipuri de pate-uri alese intamplator nu au niciun conservant din aceasta categorie.
Potrivit unui studiu realizat de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania (ANPCPPS) - InfoCons, din punct de vedere al numarului de E-uri, din cele 46 de tipuri de pate analizate 6,52 % nu au niciun E, 19,56 % au un continut de 2 E-uri, 13,04 % contin 6 E-uri , 8,69 % contin 9 E-uri. De asemenea, din punct de vedere al existentei pe etichetele produselor supuse studiului a informatiilor cu privire la valorile energetice (kcal/100 gr), 30,43 % nu au specificate aceste informatii, iar la cele care este specificat acestea variaza intre 125 – 321.Producatorii/distribuitorii care au fost analizati in cadrul studiului sunt Scandia Food, Tulip Food Company, Mega Image, Orkla Foods Romania, Hame Romania, Glina, Prefera Foods, Carrefour Romania, Productie Ardealul, Billa Romania, Auchan Romania, Lidl Discount, Romania Hypermarche, Real-Hypermarket Romania si Vascar.
Sursa Stiri.yahoo.com
News Cele mai multe dintre tipurile de pate-uri comercializate in Romania contin pana la zece E-uri si doar 6,52% dintr-un numar de 46 de tipuri de pate-uri alese intamplator nu au niciun conservant din aceasta categorie.
Potrivit unui studiu realizat de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania (ANPCPPS) - InfoCons, din punct de vedere al numarului de E-uri, din cele 46 de tipuri de pate analizate 6,52 % nu au niciun E, 19,56 % au un continut de 2 E-uri, 13,04 % contin 6 E-uri , 8,69 % contin 9 E-uri. De asemenea, din punct de vedere al existentei pe etichetele produselor supuse studiului a inf