Părinții care își recompensează copiii cu corn cu ciocolată nu știu că de fapt îi obișnuiesc pe micuți cu alcoolul. Cu alte cuvinte, îi îmbată de mici. În contact zilnic cu alcoolul, copiii pot dezvolta leziuni neurologice severe, iar când revin adulți acestea sunt deja ireparabile, avertizează neurologii.
În timp ce neuropsihiatrii sunt tranșanți și afirmă că, pentru integritatea indivizilor, până la 21 de ani alcoolul ar trebui interzis, companiile multinaționale producătoare de dulciuri au ”grijă” să îi îmbete pe copii de la cele mai fragede vârste. Alcoolul este nelipsit din produsele de panificație destinate micuților. Cele mai gustoase croissante cu ciocolată sunt un fel de shot-uri de lichior. Conțin alcool, zahăr și proietine, o adevărată ”bombă” pentru organism. Alcoolul din compoziție e trecut pe etichetă. ”Când un ingredient ”interzis” e în cantitate mare, producătorii sunt obligați să îl menționeze”, explică dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Așa se face că pe ambalajele de cornuri cu ciocolată, fără excepție, în lista ingredientelor, printre diverse zaharuri nesenătoase și e-uri toxice, găsim ”Alcool etilic”.
Neuropsihiatrii spun că alcoolul este toxic pentru neuroni, pe care îi distruge definitiv ca celulă. Statistic, la fiecare ingerare de alcool unui adult îi mor în jur de 100.000 de neuroni. Copiii sunt și mai afectați. ”Din punct de vedere neurologic, consumul exagerat de dulciuri nu îi afectează pe copii direct, doar în măsura în care zahărul, în prezent, este considerat un toxic periculos. Poate printre primele ingrediente periculoase. Alimentele care conțin alcool, consumate în exces de la vârste fragede sunt periculoase. Alcoolul e contraindicat copiilor pentru că sunt prea ”cruzi” și afectează o mulțime de organe interne – inimă, ficat, creier. Aceștia pot suferi de leziuni neu