Cârcotaşul a avut, în această vară, o destinaţie care nu este chiar la îndemâna tuturor, dar care merită tot efortul.
De unde ideea unei vacanţe în Peru?
Am un plan mai vechi de a ajunge în câteva locuri speciale de pe Pământ. Şi nu neapărat în aglomerări urbane. Printre ele: Insula Paştelui, Marele Canion, Galapagos, Teotihuacan, în Mexic, cascada Iguacu, în America de Sud, sau Machu Picchu. Mi-am propus ca până la 50 de ani să ating toate continentele.
Ai ales destinaţia pentru spiritualitate?
Nu neapărat. Dar dacă tot m-am îndreptat spre Peru, am vrut să merg în principalele puncte de interes de aici. Aşa că am început, firesc, cu cetatea de la Machu Picchu, am urcat apoi spre Titicaca, lacul navigabil aflat la cea mai mare altitudine din lume, 3.800 de metri, am fost la cel mai adânc canion din lume, Colca, atinge patru kilometri adâncime, am survolat misterioasele linii Nazca, am ajuns în rezervaţia Paracas, unde localnicii strâng guano de la milioane de păsări de apă; şi, în final, am mers în inima junglei amazoniene, la Iquitos. Întreaga călătorie a durat 15 zile şi am mers cu avionul, barca, trenul, maşina şi tuk-tuk-ul, un taxi pe trei roţi.
"Le-am arătat cum se dansează în România"
Care a fost cel mai inedit lucru pe care l-ai făcut?
Într-unul dintre satele amazoniene, ghidul a deviat de la parcursul turistic şi ne-a dus la o cârciumioară mică, frecventată de localnici. Aici am mâncat câteva mâncăruri tradiţionale, am băut o bere şi le-am arătat localnicilor cum se dansează în România. Au intrat şi ei în dans şi au fost cele mai frumoase momente în compania reprezentanţilor unui popor foarte ospitalier.
Spuneai că ai fost la un şaman pentru un ritual de purificare. În ce a
constat?
Am cumpărat dintr-un bazar un simbol incaş, cr