George Rotariu, un scriitor şi inventator din Piteşti, spune că a pus bazele unui nou calendar, pe care l-a numit „Calendarul Rotarian“ şi l-a înregistrat la OSIM.
Deşi pare de neînţeles, noul calendar va avea săptămâna tot de 7 zile, vor fi 12 luni şi anul va avea tot 365 de zile. În fiecare trimestru, însă, două luni vor avea câte patru săptămâni, iar a treia lună va fi cu cinci săptămâni. Dacă facem un calcul, avem patru trimestre de câte 13 săptămâni fiecare, care însumează numai 364 de zile. Ziua în plus până la 365 de zile ar urma să fie adăugată la schimbarea dintre ani, cu un nume special, „Zian“ - ziua anului nou. O dată la patru ani, se adaugă încă o zi cu nume special, „Ziab“- ziua anului bisect. În acest fel, toate lunile şi toate trimestrele încep în ziua de luni. George Rotaru a inventat noul tip de calendar, pe care l-a botezat Calendarul Universal Perpetuu Sincronic Rotarian şi speră să înlocuiască vechiul calendar gregorian.
Cel care a conceput calendarul este de părere că evolţia tehnologiei nu corespunde evoluţiei timpului în care se desfăşoară. „Dezvoltarea ştiinţei şi a tehnologiei la ora actuală, mijloacele şi instrumentele moderne ale tehnologiei nu mai pot să consoneze cu scurgerea timpului după vechiul calendar. Am plecat chiar de la aceste elemente esenţiale, având în vedere faptul că s-au constatat că sunt o serie întreagă de probleme care nu consonează, privind tehnologia în special“, ne-a precizat George Rotaru.
Dacă ne-am orienta după acest calendar, inventatorul acestuia ne asigură ca viaţa noastră se va schimba, nu într-un mod vizibil, dar evoluţia timpului în care trăim va fi corespunzătoare evoluţiei ciclice a cosmosului. „Am plecat şi de la faptul că ritmul biologic uman nu consonează cu vechiul calendar datorită faptului că nu există o armonie între mişcările universale ale corpurilor cereşti şi ale microcosmosulu