Fără îndoială, segmentul auto al momentului este cel al crossoverelor mici. Deschis acum câţiva ani de Nissan Juke, acum a venit rândul partenerului de alianţă, Renault, să-şi prezinte oferta: Captur.
Nu este foarte greu de înţeles de ce Europa a ajuns să iubească repede modelele acestui segment. Fie că vorbim despre Juke, Chevrolet Trax, Peugeot 2008, Opel Mokka sau Renault Captur, toate se remarcă prin designul simpatic (şi uneori chiar curajos), manevrabilitatea urbană datorată dimensiunilor compacte şi sentimentul de siguranţă inspirat de asocierea cu imaginea unui SUV.
Captur este, în acest moment, cel mai "funky" model produs de Renault, dacă ni se permite exprimarea. Designul se înscrie în noul limbaj promovat de Laurens van den Acker, dar, dincolo de formele în sine, modelul iese în evidenţă şi prin posibilităţile de personalizare – se poate alege vopsea în două culori, precum şi diverse stickere care pot ornamenta caroseria.
Interior personalizabil
Habitaclul este la fel de "proaspăt", fiind oferite aceleaşi posibilităţi de individualizare – ornamente în culoarea caroseriei, huse de diverse texturi şi culori, care pot fi scoase şi spălate etc. Am remarcat şi sistemul de infotainment R-Link, care grupează sistemele clasice (audio, navigaţie), dar oferă şi acces la diverse aplicaţii dezvoltate special de Renault. Dintre acestea, cea cu care ne-am distrat cel mai tare a fost "Sound Effect", care transmite prin boxe sunetul unui motor ales de şofer (Clio V6, motocicletă, navă spaţială etc.), perfect sincronizat cu turaţia motorului real.
Apropo de propulsor, maşina testată dispunea de unul pe benzină, supraalimentat, de 1,2 litri şi 120 CP, cuplat la o cutie de viteze cu dublu ambreiaj (numită de Renault "EDC"). Dincolo de confortul în utilizare dictat de modul "auto" al acesteia, pasionaţii