Fermierii lucrează în plin după zilele ploioase din septembrie, pământul fiind numai bun de arat şi însămânţat, spune directorul Direcţiei Agricole Judeţene, Ion Anuţa. Până la începutul săptămânii au fost însămânţate aproape 17.000 hectare, cele mai multe cu rapiţă de toamnă - peste 8.500 şi orz - aproximativ 6.000 hectare.
„Rapiţa s-a încheiat, asta a fost, în schimb la grâu este perioada propice. Se lucrează peste tot, aveam capacitate, nu ne facem probleme”, a mai spus Anuţa.
Fermierii au arat aproape jumătate din terenul eliberat, din cele 280.500 hectare de pe care s-a recoltat, până acum fiind deja pregătite pentru următoarea cultură 110.000 hectare.
Fermierii lucrează în plin după zilele ploioase din septembrie, pământul fiind numai bun de arat şi însămânţat, spune directorul Direcţiei Agricole Judeţene, Ion Anuţa. Până la începutul săptămânii au fost însămânţate aproape 17.000 hectare, cele mai multe cu rapiţă de toamnă - peste 8.500 şi orz - aproximativ 6.000 hectare.
„Rapiţa s-a încheiat, asta a fost, în schimb la grâu este perioada propice. Se lucrează peste tot, aveam capacitate, nu ne facem probleme”, a mai spus Anuţa.
Fermierii au arat aproape jumătate din terenul eliberat, din cele 280.500 hectare de pe care s-a recoltat, până acum fiind deja pregătite pentru următoarea cultură 110.000 hectare.