Licitaţia prin care primăria intenţiona să concesioneze serviciul de salubritatea stradală pe opt ani este suspendată printr-o decizie din 7 octombrie a Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.
Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) va soluţiona contestaţiile depuse de DMV Prosal şi Supercom, firme de salubritate din capitală, legate de caietul de sarcini al licitaţiei pentru concesionarea serviciului de salubrizare stradală şi deszăpezire din municipiul, întocmit de primărie. Firmele s-au plans că acesta este restrictiv şi că impune investiţii mult mai mari decât valoarea la care s-ar ridica contractul în cei opt ani.
"În urma organizării de către municipiul Cluj-Napoca a contractului de achiziţie publică de servicii având ca obiect concesionarea serviciului de salubrizare stradală şi deszăpezire din municipiu, la sediul CNSC au fost înregistrate două contestaţii. Pentru soluţionarea contestaţiilor DMV Prosal şi Supercom, depuse în 3, respectiv 2 octombrie, având în vedere că acestea au fost formulate în cadrul aceleiaşi proceduri de atribuire, Consiliul a procedat la conexarea lor. La data de 07.10.2013, CNSC a admis cererea de suspendare a procedurii de atribuire formulată în cadrul contestaţiei depusă de DMV Prosal şi a dispus suspendarea procedurii de atribuire până la soluţionarea pe fond a contestaţiilor", a declarat Ovidiul Zară, şeful Biroului de informare şi relaţii publice al CNSC. Termenul de soluţionare este de 20 de zile de la data primirii dosarului de achiziţie publică de la autoritatea contractantă, Primăria Cluj-Napoca.
Cele două societăţi au contestat caietul de sarcini al licitaţiei, având în vedere condiţiile restrictive impuse prin acesta. În principal, obiecţiile formulate de firmele de salubritate se leagă de faptul că municipalitatea solicită doar maşini Euro 5, pe care firmele trebuie să le