Crin Antonescu ar fi dorit ca Senatul sa inceapa o dezbatere privind problemele din Justitie, insa colegii l-au refuzat. Motivul: sunt alte probleme mai mari pe ordinea de zi.
Propunerea a fost facuta in contextul in care DIICOT a cerut Senatului sa avizeze inceperea urmaririi penale a fostului ministru al Economiei Varujan Vogsanian, iar CE a amanat raportul MCV pentru Romania dupa 1 ianuarie 2014.
“Daca suntem de acord sa facem asa ceva, trebuie sa o programam undeva, intr-un timp rezonabil, pentru ca si ministrul Justitiei, de exemplu, sa pregateasca un punct de vedere. Insa eu va consult asupra acestei idei. Senatul poate decide sa dezbata o tema publica, intr-o sedinta de plen a sa si ramane sa vedem daca dorim sau nu dorim chestiunea asta, fara sa o complicam prea mult”, a explicat Crin Antonescu, conform stenogramei sedintei din 7 octombrie, publicata pe site-ul Senatului.
“Orice discutie pe probleme de justitie, este o discutie foarte sensibila. In conditiile in care exista o rezolutie a Comisiei Europene vizavi de raspunderea politica si raspunderea penala, foarte recent elaborata, care face o deosebire, practic, intre cele doua raspunderi, evidenta, si care nu da neaparat indicatii, dar ne lasa sa intelegem noi, care suntem implicati in justitie si politica, cam cum stau lucrurile, o discutie foarte rapida, aplicata pe o asemenea tema, nu cred ca, in acest moment, ar face bine”, a explicat Chelaru.
In contrast, senatorul PSD Tudor Barbu (fost PP-DD) a sustinut ca propunerea presedintelui Senatului este “binevenita”, cu amendamentul ca “nu trebuie implicata institutia guvernamentala sau ministerul de resort” pentru ca “ar trebui sa respectam separatia puterilor in stat”.
Crin Antonescu ar fi dorit ca Senatul sa inceapa o dezbatere privind problemele din Justitie, insa colegii l-au refuzat. Motivul: sunt alte probleme mai mari pe