Un număr de 500 de angajaţi din cadrul Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN) vor rămâne fără locuri de muncă în perioada următoare, potrivit reprezentanţilor Blocului Naţional Sindical (BNS), în urma procesului de reorganizare, compania fiind în insolvenţă.
Prim - vicepreşedintele Blocului Naţional Sindical, Ion Pisc, prezent, joi, la Drobeta Turnu Severin, la dezbaterea unui plan de stimulare a ocupării şi a incluziunii sociale în judeţul Mehedinţi, a declarat că pentru cei 500 de salariaţi ai RAAN, regie care produce apă grea şi energie termică pentru municipiul Drobeta Turnu Severin, care vor rămâne fără locuri de muncă, trebuie găsite soluţii astfel ca ei să nu intre în sistemul de protecţie socială, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"De la RAAN se preconizează 500 de oameni. De ce spun despre aceste 500 de locuri de muncă pierdute: întrucât piaţa internă este saturată de apă grea pentru cele două grupuri energetice nucleare, pentru că investiţiile pe grupurile 3 şi 4 stagnează, pentru că investitorii se retrag şi pentru că Cernavodă are o mare problemă în ceea ce priveşte preluarea de putere energetică", a spus prim-vicepreşedintele BNS.
În cadrul dezbaterii organizate la Palatul Administrativ din Drobeta Turnu Severin şi la care au participat preşedintele BNS, Dumitru Costin, purtătorul de cuvânt al Autorităţii de Supraveghere Financiare, Radu Soviani, dar şi liderii locali ai BNS Cristinel Popescu şi Florin Rogobete, s-a discutat despre oportunitatea de investiţii în judeţul Mehedinţi în domenii precum: turism, transport, agricultură sau mediu.
Dumitru Costin şi Ion Pisc au adus reproşuri autorităţilor judeţene şi parlamentarilor de Mehedinţi care nu au participat la întâlnirea de dialog social, prezenţi fiind doar Viorel Palaşcă (PNL) şi Rodin Traicu (PSD), deşi potrivit acestora fuseseră invitaţi şi Tudor Chiuariu, P