În sala de la Camera Deputaţilor, „vocea poporului” s-a transformat repede în discurs de politician care vrea să apară la televizor. Invitaţii anonimi au căutat atenţia presei, s-au certat între ei, deşi teoretic erau de aceeaşi parte a baricadei, şi au uitat de fapt scopul pentru care au venit la comisie. Despre Roşia Montană nu s-a vorbit aproape deloc.
Parlamentarii din Comisia Roşia Montană au avut programată pentru vineri o dezbatere cu reprezentanţii societăţii civile: ONG-uri, sindicate, patronate, simpli cetăţeni. În total au fost prezente 25 de persoane, cei mai mulţi s-au recomandat ca fiind„cetăţeni simpli”, care „vorbesc în nume propriu”. Au ajuns la dezbateri reprezentanţii unui singur patronat (Meridian) şi a două asociaţii (Asociaţia Basarabii şi Asociaţia Civică Dreptate). ONG-urile importante şi sindicatele nu au dorit să participe, din diverse motive.
Dezbaterea s-a transformat repede într-un dialog al surzilor. Fiecare invitat părea mult mai preocupat să se audă vorbind, să atragă atenţia asupra sa şi eventual să apară la TV. Pentru „minutul de celebritate”, cineva a recitat câteva versuri, un altul a acuzat că „toate alegerile din ultimii 23 de ani au fost viciate”. Nu au lipsit nici opinii despre demiterea lui Traian Băsescu şi despre duplicitatea guvernului. Toţi cei prezenţi au dorit să vorbească, iar temele au fost dintre cele mai diverse, fără prea mare legătură cu proiectul Roşia Montană.
Petru Bucur Volk, care s-a recomandat ca fiind inginer de profesie, a cerut cuvântul susţinând că vine cu o soluţie concretă pentru cetăţenii de la Roşia Montană. El propune ca baza militară de la Deveselu să fie mutată la Roşia Montană, în acest fel fiind asigurate locuri de muncă în zonă, dar va fi încurajat şi turismul. Reacţia celor din jurul său nu a fost probabil cea pe care o anticipase. „E o ideea de a mea, dacă se poate să fie l