Agenţia de presă Reuters prevede restructurări “voluntare”, precum şi închiderea birourilor editoriale din Washington, a anunţat, joi, sindicatul jurnaliştilor Newspaper Guild, citat de AFP.
Planul prevede compensaţii financiare mai mari în raport cu contractele standard pentru salariaţii care aleg să plece şi au o vechime în companie de minimum 18 ani, potrivit unui articol publicat pe site-ul sindicatului, care precizează că este vorba de 97 de jurnalişti.
Conducerea a informat în paralel sindicatul despre intenţia sa de a concedia şapte jurnalişti: doi de la New York, care vor fi mutaţi la Bangalore, în India, şi cinci de la Miami, unde agenţia va păstra doar o singură persoană.
Managerii Reuters doresc, de altfel, să închidă birourile din Washington, pentru a-şi concentra activitatea editorială la New York. Actualii editori din aceste redacţii vor avea opţiunea de a se muta la New York sau de a realiza materiale de autor de la Washington, informează sindicatul.
Conducerea vrea să finalizeze restructurările şi închiderea birourilor până la sfârşitul anului.
Reuters a anunţat, săptămâna trecută, că vrea să facă restructurări, o sursă apropiată agenţiei vorbind atunci de 5% din totalul angajaţilor la nivel mondial.
Sindicatul evocă aceeaşi cifră, subliniind că, în timpul unei întâlniri cu reprezentanţii conducerii, care a avut loc miercuri, aceasta “nu a explicat clar dacă salariaţii care doresc să plece vor intra în acest procent”.
Reuters News, concurent al Agence France-Presse, are peste 2.800 de jurnalişti, potrivit celui mai recent raport anual al companiei mamă, grupul americano-canadian de presă Thomson Reuters.
Reuters News nu reprezintă decât o mică parte din activităţile Thomson Reuters, care obţine cea mai mare parte din venituri din informaţiile cu specific financiar pe care le difuzează pe monitoare în bănci