În 99% din cazuri, cojile de portocale sau de pepeni sunt aruncate la gunoi, în timp ce cu toţii ne bucurăm de gustul lor.
Puţini ştiu însă că şi cojile pot fi sănătoase pentru organism, poate chiar mai sănătoase decât “miezul” în sine.
În cazul portocalelor, Huffington Post scrie că în loc să aruncaţi coaja puteţi să o răzuiţi şi să o amestecaţi cu prăjituri. Specialiştii susţin că aceste coji de portocale conţin Tangeritin, Nobiletin, care au proprietaţi împotriva cancerului, antidiabetice şi antiinflamatorii.
În anumite cazuri, acestea pot reduce nivelul ridicat de colesterol.
În aceeaşi categorie intra şi pepenele sau, mai exact, cojile de pepeni. Citrulina, regasită în aceste coji, e un amino acid care ajută la dilatarea vaselor de sânge, favorizând circulaţia sângelui
Mai mult pe obiectiv.info
În 99% din cazuri, cojile de portocale sau de pepeni sunt aruncate la gunoi, în timp ce cu toţii ne bucurăm de gustul lor.
Puţini ştiu însă că şi cojile pot fi sănătoase pentru organism, poate chiar mai sănătoase decât “miezul” în sine.
În cazul portocalelor, Huffington Post scrie că în loc să aruncaţi coaja puteţi să o răzuiţi şi să o amestecaţi cu prăjituri. Specialiştii susţin că aceste coji de portocale conţin Tangeritin, Nobiletin, care au proprietaţi împotriva cancerului, antidiabetice şi antiinflamatorii.
În anumite cazuri, acestea pot reduce nivelul ridicat de colesterol.
În aceeaşi categorie intra şi pepenele sau, mai exact, cojile de pepeni. Citrulina, regasită în aceste coji, e un amino acid care ajută la dilatarea vaselor de sânge, favorizând circulaţia sângelui
Mai mult pe obiectiv.info