Laureata premiului Nobel pentru Pace în 2013 este Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), a anunţat vineri Comitetul Nobel norvegian, după ce cu un an înainte, distincţia a revenit Uniunii Europene.
2013 - OIAC, însărcinată cu supervizarea distrugerii arsenalului chimic sirian, a primit Premiul Nobel pentru Pace pentru "vasta sa activitate de eliminare a armelor chimice".
2012 - UE a primit Premiul Nobel pentru Pace pe 2012 pentru contribuţia sa la promovarea păcii, reconcilierii, democraţiei şi drepturilor omului în Europa.
2011 - Comitetul Nobel a anunţat că Premiul pentru Pace este acordat preşedintelui Liberiei, Ellen Johnson Sirleaf, activistei Leymah Roberta Gbowee (Liberia) şi activistei yemenite Tawakul Karman.
2010 - Disidentul chinez Liu Xiaobo a primit distincţia, pentru eforturile sale îndelungate şi nonviolente în favoarea drepturilor omului în China.
2009 - Preşedintele american, Barack Obama, a fost recompensat pentru "eforturile extraordinare de consolidare a diplomaţiei internaţionale şi a cooperării între popoare".
2008 - Fostul preşedinte finlandez Martti Ahtisaari a primit Nobelul pentru Pace pentru misiunile sale de mediere în întreaga lume.
2007 - Premiul a fost acordat fostului vicepreşedinte american Al Gore şi Grupului interguvernamental de experţi privind evoluţia climei (Giec).
2006 - Muhammad Yunus şi Banca Grameen din Bangladesh au luat Premiul Nobel pentru activităţi destinate combaterii sărăciei.
2005 - Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) şi directorul acesteia, Mohamed ElBaradei, au primit disctincţia în 2005.
2004 - Activista ecologistă Wangari Maathai (Kenya) a fost recompensată cu Premiul Nobel pentru Pace.