Asigurarea necesarului de hrana reprezinta o problema tot mai stringenta la nivel planetar, in conditiile cresterii accelerate a populatiei. Pe langa metodele devenite deja clasice (tratarea solului, organisme modificate genetic), omenirea s-ar putea indrepta catre resurse considerate azi total neconventionale.
Comerciantii din piete aseaza langa marfa afise tip "rosii romanesti". Ei stiu ca lumea prefera produsele autohtone, si nu din nationalism. Alimentele noastre sunt mai gustoase decat cele din import, pentru ca inglobeaza mai putina tehnologie, contin mai putine substante artificiale.
De asemenea, multi oraseni merg periodic la rudele de la tara, unde "isi fac plinul" cu legume si fructe. Si asta din acelasi motiv: natural inseamna mai bun.
In tarile occidentale, situatia este alta. Legumele sanatoase, bio, costa atat de multi bani incat doar putini sunt cei care isi permit sa le cumpere. Se intampla in Franta, in Marea Britanie dar mai ales in Statele Unite, acolo unde daca ai bani, mananci sanatos, daca nu, te indopi cu fast-food si legume umflate cu chimicale.
Deocamdata, asigurarea necesarului de hrana pentru toti locuitorii Terrei reprezinta o problema departe de a fi rezolvata. Peste 840 milioane de oameni, a opta parte din populatia totala a planetei, se afla in stare de subnutritie, arata datele oficiale FAO (organizatia pentru agricultura si alimentatie din cadrul ONU), citate de fastcoexist.com.
2,3 miliarde de oameni in plus pana in 2050
Iar viitorul se anunta destul de incert, avand in vedere ca populatia va creste. Nivelul productiei alimentare va trebui sa urce cu 70% pentru a putea hrani cele 2,3 miliarde de oameni in plus care vor exista pe Terra pana in 2050, potrivit unui studiu ONU.
Cum va fi obtinuta aceasta crestere? O cale rapida si la moda o reprezinta modifi