Bolile sezonului rece
Vrem, nu vrem, fiecare dintre noi ne confruntăm toamna şi iarna cu diverse infecţii bacteriene sau virale, ce ne provoacă - într-un caz fericit, un simplu guturai cu strănut, dar în cazuri mai rele, răceli şi gripe complicate, care ne reţin la pat, sleiţi de puteri. Cum în farmacii există mii de produse naturale şi medicamente recomandate pentru tratarea afecţiunilor sezoniere, i-am cerut unui specialist în medicamente, d-na farmacist primar Angela Ilina, de la Farmacia APIFARM din Bucureşti, să ne călăuzească pe drumul cel bun, recomandându-ne cele mai eficiente produse, aflate în topul vânzărilor!
***
Toamna şi iarna, organismul este expus la numeroase boli, care pot provoca o serie de complicaţii nedorite. Dintre acestea, cele mai frecvente sunt: gripa, laringita, faringita, sinuzita, rinita, bronşita, traheita, pneumonia etc. În toate cazurile, combaterea răcelii presupune tratamentul simptomelor (tuse, febră, frisoane, dureri în gât, răguşeală etc.). Însă pe lângă tratamentul medicamentos clasic cu paracetamol (antipiretic şi antitermic), aspirină şi ibuprofen (antiinflamatoare), antitusive (ACC, Bromhexin, Ambroxol, Erdomed) şi diverse decongestionante nazale, simptomatologia neplăcută poate fi tratată şi cu produse apifitoterapice, ale căror efecte curative sunt fără efecte secundare şi net superioare.
TUSE
Mierea este remediul tradiţional pentru a calma tusea, durerile în gât, laringita şi faringita. Substanţele volatile din compoziţia sa îi conferă acţiune antitusivă, fluidifiantă şi expectorantă. Preventiv, lăptişorul de matcă este eficient pentru traversarea unor epidemii de gripă sau infecţii virale acute. În terapia de şoc, administrarea lăptişorului de matcă duce rapid la dispariţia simptomelor. Administrarea se face cu prudenţă la persoane