Uniunea Social Liberală devine, pe zi ce trece, mai arogantă. Iar aroganța asta pleacă, fără îndoială, de la cei doi lideri, Victor Ponta și Crin Antonescu. Și aroganța se vede nu doar în comportamentul celor doi, în declarațiile făcute, PR-ul lor fiind din ce în ce mai slab. Aroganța reiese din acțiuni concrete, care produc efecte, din păcate. Și-o să mă refer la o chestiune care a avut repercusiuni serioase asupra imaginii USL: revocarea procurorului Papici.
Lucrurile sunt simple, pe fond. Papici a fost revocat din funcția de șef de secție DNA. Mamă, prăpăd! Toată floarea susținătorilor lui Băsescu, de ieri, de azi și dintotdeauna, a sărit ca arsă că e schimbare politică, ilegală, presiune asupra justiției și alte deliruri din astea conspiraționiste. Vârfuri de lance în corul ăsta al babelor plângăcioase au fost Monica Macovei și Laura Codruța Kovesi. Șefa DNA, Kovesi, a și dat un comunicat în care spune, citez: “Nu există motive care să justifice revocarea lui Lucian Papici”.
Ca să înțeleagă toată lumea despre ce este vorba, de fapt, să vedem niște fapte: în România, conform legii schimbate, la vremea ei, de Monica Macovei, procurorii cu funcții de conducere au dreptul de a ocupa aceste posturi doar două mandate. Fiecare mandat are câte trei ani. Lucian Gheorghe Papici a fost instalat în cel de-al doilea mandat de trei ani pe data de 22 septembrie 2010. Cum ar veni, pe 22 septembrie 2013, i-a expirat cel de-al doilea mandat. A primit o delegare pe 29 septembrie, care i-a fost revocată, e drept, înainte ca ea să expire, la finele anului. Așa, și? Rămânerea pe o funcție de conducere a unui procuror care și-a terminat cele două mandate la care avea dreptul legal este un pumn băgat în gura justiției? De unde toată agitația asta? De ce Băsescu denunță pactul de coabitare, făcând turul televiziunilor? Pentru că a fost demis un procuror? Sau pentru că i-a