Încă două brăilence, dintr-un lung şir de păcăliţi, au picat în plasa escrocilor care au profitat de emoţia femeilor anunţate prin telefon că rude apropriate au suferit un accident rutier. De aici şi până a respecta indicaţiile de încărcare cartele telefonică, nu a mai fost decât un pas.
Cu toate că a crescut gradul de informare al brăilenilor, privind modul în care trebuie să acţioneze pentru a nu fi înşelaţi prin telefon, aspect dovedit de faptul că, în două situaţii semnalate Poliţiei săptămâna aceasta, vigilenţa persoanelor apelate a dejucat planurile infractorilor, rămân încă persoane vulnerabile în faţa metodei „accidentul”.
„Cel mai recent caz înregistrat este acela al unei brăilence de 59 ani care, în ziua de 8.10.2013, a fost sunată pe telefonul fix de o persoană necunoscută, recomandându-se a fi nepotul ei, i-a spus că a produs un accident de circulaţie şi i-a solicitat să cumpere coduri de reîncărcare pentru cartele telefonice, pentru a-l ajuta să scape de răspundere. Fără a verifica informaţiile primite, femeia a cumpărat coduri de reîncărcare în valoare de 1.200 de lei, le-a transmis telefonic aşa-zisului nepot, după care, la solicitarea acestuia, a distrus bonurile. Când sora sa, pe care a sunat-o ulterior, i-a infirmat implicarea nepotului în vreun accident rutier, aceasta şi-a dat seama că a fost înşelată şi a anunţat Poliţia.
În acelaşi mod a fost înşelată şi o altă brăileancă, în vârstă de 52 de ani, care a cumpărat şi transmis unui pretins fiu, care i-a spus telefonic faptul că se află în spital, ca urmare a unui accident rutier, coduri de încărcare a cartelelor telefonice, în valoare de 1.184 de lei”, ne-a spus inspector şef Jenel Şogor , purtător de cuvânt al IPJ Brăila.
Poliţiştii brăileni revin şi vă informează cum procedează infractorii
Sună, de obicei pe telefonul fix, se dau drept rude apropiate ale persoanei ap