Fanii cântăreţei Edith Piaf au comemorat, joi, la Paris, împlinirea a jumătate de secol de la moartea legendarei artiste franceze, interpreta celebrului cântec „La vie en rose“.
Biserica Catolică, care a refuzat în epocă să organizeze funeralii religioase pentru Edith Piaf, decedată pe 10 octombrie 1963, la vârsta de 47 de ani, a organizat însă o slujbă religioasă, joi, la biserica Saint-Jean Baptiste, în cartierul Belleville, unde celebra cântăreaţă s-a născut şi a fost apoi abandonată de mama ei, potrivit Mediafax.
Ecrane uriaşe şi boxe de mari dimensiuni au fost amplasate în jurul bisericii în care cântăreaţa a fost botezată, pentru a permite unui număr cât mai mare de fani să urmărească o slujbă care marchează debutul a patru zile de comemorări într-un cartier rămas industrial până în zilele noastre.
Edith Piaf - Non, je ne regrette rien Pe faţada casei de la numărul 72 de pe strada Belleville poate fi citită următoarea inscripţie: „Pe scările acestei case s-a născut, pe 19 decembrie 1915, Edith Piaf, a cărei voce, mai târziu, a uluit lumea“. Edith Giovanna Gassion s-a născut în realitate în maternitatea unui spital aflat în apropiere.
Cotidianul Vaticanului, „L'Osservatore Romano“, subliniase la scurt timp după moartea cântăreţei faptul că Edith Piaf a trăit „în păcat, în ochii tuturor" şi că artista era „simbolul unei fericiri artificiale". Eternă naivă şi sentimentală, artista franceză şi-a petrecut întreaga viaţă - scurtă - cântând despre iubire şi trăind pentru iubire, fiind considerată o „devoratoare“ de bărbaţi şi nu întotdeauna tandră cu femeile.
Edith Piaf - La vie en rose Prima cântăreaţă franceză care a cucerit America, cunoscută în lumea întreagă cu piesa „La vie en rose", Edith Piaf a captivat publicul. Prin vocea ei, dar şi pentru intensitatea ei, evidenţiate prin economia de mijloace de pe scenă: un gest simplu