În fiecare şcoală, parada de pe podium este precedată de un concurs de proiecte depuse de clasele care doresc să organizeze evenimentul.
După ce şi-au spus tot ce rămăsese nepovestit din vacanţă, după ce şi-au luat orarul şi au făcut cunoştinţă cu profesorii, trecându-i repede pe categorii – “naşpa”, “merge”, “teroare” -, liceenii au ajuns şi la cea mai importantă activitate a primului semestru de şcoală: balul bobocilor. Cine îşi imaginează că doar bobocii aşteaptă cu sufletul la gură evenimentul se înşeală. Balul stârneşte pasiuni, orgolii şi bătăi de cap încă înainte de a începe, şi nu numai, printre participante.
Înainte de bătălia de pe podium, în şcoli se dă o bătălie pentru organizare. Sarcina şi, totodată, onoarea de a organiza evenimentul revine clasei care pune în faţa conducerii cel mai bun proiect. “În fiecare an, organizăm un concurs de proiecte, la care se înscriu clasele a XII-a care doresc să organizeze evenimentul. Fiecare vine cu propria viziune, cu tematica evenimentului, cu paşii organizării, cu sponsorii pe care contează să îi atragă. Există o comisie care analizează proiectele depuse şi care desemnează echipa organizatoare. Este important şi pentru noi să ştim la ce să ne aşteptăm. În acest an avem trei clase care s-au înscris cu proiecte”, a spus profesoara Mihaela Tanovici, directorul Colegiului Naţional “Roman-Vodă”.
În fiecare şcoală, parada de pe podium este precedată de un concurs de proiecte depuse de clasele care doresc să organizeze evenimentul.
După ce şi-au spus tot ce rămăsese nepovestit din vacanţă, după ce şi-au luat orarul şi au făcut cunoştinţă cu profesorii, trecându-i repede pe categorii – “naşpa”, “merge”, “teroare” -, liceenii au ajuns şi la cea mai importantă activitate a primului semestru de şcoală: balul bobocilor. Cine îşi imaginează că doar bobocii aşteaptă cu sufletul la gură evenimentul s