Cei care calcă pragul unității sanitare sunt obligați să scoată bani din buzunare, cel puțin de două ori: o dată pentru taxa de vizitare în afara orelor de program și a doua oară pentru echipamentele de protecție cu care intră în spital. Nici măcar amenzile din partea Direcției de Sănătate Publică nu par să schimbe situația.
În ciuda amenzilor pentru nerespectarea Ordonanței Ministerului Sănătații privind programul de vizite, situația nu pare să se fi ameliorat la Spitalul de Urgență Constanța. Acum, conducerea unității sanitare lasă familiile să-și viziteze rudele bolnave, contra cost. La indicațiile conducerii spitalului, bodyguarzii au grijă ca nimeni să nu filmeze sau fotografieze ce se întâmplă, nici măcar afișele care anunță taxele.
Echipamentul de protecție format din botoși de plastic, halat și mască ajunge la 6 lei. Există însă persoane care intră în spital și fără aceste „accesorii”.La sesizarea mass-media, Direcția de Sănătate Publică Constanța a efectuat un control în incinta unității sanitare.
Un calcul simplu face ca Spitalul Județean Constanța să câștige cel puțin 15.000 lei în fiecare lună numai din taxa de vizită. Asta înseamnă cu 5000 lei mai mult decât amenda maximă. Reprezentanții unității sanitare nu au fost de găsit pentru a da declarații. Cei care calcă pragul unității sanitare sunt obligați să scoată bani din buzunare, cel puțin de două ori: o dată pentru taxa de vizitare în afara orelor de program și a doua oară pentru echipamentele de protecție cu care intră în spital. Nici măcar amenzile din partea Direcției de Sănătate Publică nu par să schimbe situația.
În ciuda amenzilor pentru nerespectarea Ordonanței Ministerului Sănătații privind programul de vizite, situația nu pare să se fi ameliorat la Spitalul de Urgență Constanța. Acum, conducerea unității sanitare lasă familiile să-și viziteze rud