Gândit ca o celebrare a „celei mai frumoase dintre muze“, festivalul a adunat participanţi din opt ţări europene: Bulgaria, Cehia, Danemarca, Elveţia, Islanda, Lituania, Suedia şi România. Corul arădean a participat la concertul din incinta catedralei Sf. Petru şi Pavel cu creaţia lui Gavriil Musicescu şi a evoluat independent, timp de 30 de minute, pe scena muzeului Manggha, sub bagheta talentatului dirijor Ovidiu Boar.
La sfârşitul lunii septembrie, Corul de cameră „Emil Monția” din Arad a cântat şi pe scena teatrului din Reșița, în cadrul Festivalului Internațional de muzică corală, din cadrul la Zilelor Palatului Cultural Reșița. Alături de alte formații corale de distincție din țară și străinătate, corul arădean s-a remarcat printr-un program artistic variat, de la prelucrări folclorice (Călușul oltenesc – prelucrare de Nicolae Gâscă, Iac-așa – prelucrare de Simeon Niculescu, Sârba pe loc, de Gheorghe Danga), lucrări religioase (Gavriil Musicescu, Concert Înnoiește-te, Noule Ierusalime, Giovanni Pierluigi da Palestrina, In Monte Olivetti, G. F. Handel, Aleluia), la madrigaluri (Orlando di Lasso, Mattonna, mia carra), gospel-uri (Swing Low, Sweet Chariot și Steal Away, în armonizări de Anders Ohrwall, respectiv Jean Pagot) și adaptări corale din repertoriul muzicii ușoare internaționale (Freddie Mercury, Love of My Life, aranjament Horst-Hans Backer), primind apercierea publicului și a organizatorilor.
Corul de camera „Emil Monţia” a fost infiintat in anul 1970, iar in cei peste 40 de ani de activitate a abordat un repertoriu complex: de la folclor la muzică religioasă din diferite perioade, de la motette la arii de opera, de la jazz si gospel la muzică polifonică contemporană.
De-a lungul anilor a participat la numeroase festivaluri din Franta, Ungaria, Italia, Germania, Austria şi Grecia, fiind uneori distins cu premii internaţionale. @