Cercetatorii finlandezi afirma ca aparitia unei afectiuni precum depresia poate fi influentata si de alimentatia oamenilor.
Multe studii facute in trecut stabileau o legatura intre consumul mancarii nesanatoase pentru corp si depresie, scrie MSNBC. In urma unei cercetari recente, specialistii afirma insa ca depresia ar putea fi provocata de mai multe alimente.
Anu Ruusunen, de la universitatea Eastern Finlanda, a prezentat luna trecuta o analiza a legaturii dintre acesti factori.
Concluzia ei a fost ca persoanele care au mancat mai multe fructe, legume, cereale integrale, peste, pui si branza cu putina grasime au prezentat un risc mai mic de a avea simptome de depresie.
Sfaturi pentru evitarea depresiei
Pe de alta parte, persoanele care au consumat carnati, hot dog, deserturi cu mult zahar si hrana procesata nu au avut aceleasi rezultate bune.
Aceste informatii provenite de la cercetarea efectuata in Finlanda nu dovedesc insa ca ar exista o relatie directa intre cantitatea de hrana nesanatoasa consumata si aparitia simptomelor de depresie.
Conform specialistilor in domeniu, cei care vor sa nu aiba asemenea probleme de sanatate trebuie sa consume multa vitamina B (care se gaseste in spanac, fasole, peste si carnea de pasare), sa ia vitamina D (de la expunerea la soare). In plus, alunele si ciocolata neagra sunt alegeri la fel de bune.
Cercetatorii finlandezi afirma ca aparitia unei afectiuni precum depresia poate fi influentata si de alimentatia oamenilor.
Multe studii facute in trecut stabileau o legatura intre consumul mancarii nesanatoase pentru corp si depresie, scrie MSNBC. In urma unei cercetari recente, specialistii afirma insa ca depresia ar putea fi provocata de mai multe alimente.
Anu Ruusunen, de la universitatea Eastern Finlanda, a p