Scris de A.S. - Cartofi de Belinţ, usturoi de la unguri, must de Recaş, răchie din cireşe făcută în Caraş-Severin, brânză de burduf în coajă de brad de la Braşov, tăiţei de Pecica, magiun şi multe alte bunătăţi au putut găsi timişorenii, sâmbătă, la Muzeul Satului Bănăţean, unde se prezintă „Roadele Roamnei”. Dacă n-aţi apucat să vă umpleţi cămara, târgul ţine până duminică seara, iar în cea de-a doua zi vor întreţine atmosfera mai mulţi solişti de muzică populară.
La Muzeul Satului din Timişoara a fost trafic mare sâmbătă. Oamenii au venit buluc să-şi umple cămara sau doar să vadă oferta, să compare preţuri, să mânânce un mic ori să bea un pahar de must.
La „Roadele Toamnei” s-au adunat atât producători agricoli autohtoni, cât şi producători din alte judeţe ale ţării, care au venit să arate ce au ei mai bun şi bineînţeles să facă vânzare. Pe tarabele de la muzeu s-au înşirat struguri şi mere din diferite soiuri, ardei, ciuperci şi roşii, au fost mormane de varză, cartofi şi conopidă. Preţurile, în funcţie de buzunar şi calitatea produsului. Mere se găseau, de exemplu, de la 1 leu kilogramul la 2,5 lei, cartofi de la 1 leu, cei mai mici, la aproape 2 lei, gogoşari de la 4 la 6 lei, iar ardei la 3-4 lei. Mustul s-a vândut cu 7-8 lei litrul. Amatorii de tărie au putut găsi răchie şi pălincă, iar cei care au vrut ceva dulce au putut găsi diferite sortimente de miere de albine, plăcinte, colaci secuieşti şi magiun.
N-au lipsit nici brânzeturile şi mezelurile, de la cârnaţi la pastramă de oaie ori drob. Bineînţeles, micii şi grătarele au sfârâit pe grătare şi a fost şi fasole cu ciolan la ceaun.
La evenimentul de la Muzeul Satului Bănăţean au participat şi mai mulţi meşteri populari, unii dintre ei veniţi tocmai din Maramureş.
Târgul va fi deschis şi duminică, între orele 11:00-19:00. În cea de-a doua zi, pe scenă vor urca mai mulţi interpre