Nori negri deasupra Secţiei de Oncologie a Spitalului Judeţean Suceava şi a celor care se află în fruntea acestei structuri. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au descins în cursul acestei săptămâni şi au ridicat mai multe documente care vor fi analizate în perioada următoare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.
În această primă fază a anchetei, suspiciunile se îndreaptă spre şefa Secţiei de Oncologie, care ocupă şi funcţia de director medical al Spitalului Judeţean Suceava, Doina Ganea Motan, dar şi asupra asistentei şefe de aici, Doina Ciobâcă.
Ancheta a început după ce au existat mai multe reclamaţii potrivit cărora au fost eliberate zeci de reţete pe numele unor persoane care nu erau bolnave de cancer sau, şi mai grav, pe numele unor oameni deja decedaţi.
Sarcina procurorilor este acum de a verifica reţetele eliberate sub semnătura şi parafa medicului Doina Ganea Motan şi a le confrunta cu datele persoanelor care ar fi beneficiat de aceste tratamente oncologice.
Din primele informaţii, se pare că prejudiciul se ridică la peste un miliard de lei vechi, dar acest lucru se va stabili abia la finalul anchetei.
Metoda reţetelor falsificate, brevetată de Cristina Iordăchel
Reţetele falsificate nu sunt o noutate în sistemul de sănătate din Suceava şi în rândul medicilor de la Spitalul Judeţean. Recent, Cristina Iordăchel, fostă şefă a Casei de Asigurări de Sănătate Suceava, dar şi şefă a Secţiei Dermatologie a Spitalului Judeţean, a fost condamnată de Judecătoria Suceava la opt luni de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual şi patru luni de închisoare, tot cu suspendare, pentru uz de fals.
Prin sentinţa Judecătoriei Suceava au fost desfiinţate în întregime înscrisurile false din reţete măsluite, iar Cristina Iordăchel a fost obligată la plata sumei de 2.000 de lei cu titlu de ch