Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, a afirmat că într-un an, cel mai probabil în perioada august - septembrie 2014, ar putea fi redus TVA-ul la carne, apoi la legume-fructe și lapte. Decizia de diminuare a TVA-ului la carne va fi luată numai după ce se vor vedea efectele produse de această măsură la pâine și pe tot lanțul. „Dacă efectul de reducere a TVA la pâine se va resimți, în sensul de a salva locurile de muncă, de a oferi un mediu concurențial corect, de a salva societățile respective, de a avea încasări la bugetul de stat și de a se ieftini produsele, abia în momentul acela ne gândim și la extinderea măsurii de reducere a TVA și la alte produse”, a precizat Constantin. „Următorul produs, din rațiuni economice și din calculele făcute la minister, este carnea, după aceea ne gândim la legume-fructe, la lapte și în alte sectoare în care evaziunea a ajuns la cote alarmante. Credem că prin două acțiuni care vin în același timp, respectiv reducerea fiscalității și întărirea controlului, putem să combatem evaziunea și putem să avem efectele pe care le-am amintit”, a adăugat ministrul Agriculturii. Șeful MADR a precizat de asemenea că, potrivit statisticilor oficiale, prețul pâinii a scăzut, în medie, cu 11,5 la sută după reducerea TVA la 9 procente.
Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, a afirmat că într-un an, cel mai probabil în perioada august - septembrie 2014, ar putea fi redus TVA-ul la carne, apoi la legume-fructe și lapte. Decizia de diminuare a TVA-ului la carne va fi luată numai după ce se vor vedea efectele produse de această măsură la pâine și pe tot lanțul. „Dacă efectul de reducere a TVA la pâine se va resimți, în sensul de a salva locurile de muncă, de a oferi un mediu concurențial corect, de a salva societățile respective, de a avea încasări la bugetul de stat și de a se ieftini produsele, abia în momentul acela ne gândim și la ex