Ca în fiecare an, la Festivalul „Oltenii&...Restu’ Lumii”, a fost pregătită o ciorbă de praz în două cazane imense, preparatul fiind împărţit gratis către aproximativ 500 de slătineni. După ce, în urmă cu un an, primarul Minel Prina bătea recordul celei mai mari ciorbe de praz din lume, anul acesta bucătar şef a fost desemnată actriţa Adriana Trandafir, unul dintre invitaţii speciali ai festivalului.
La pregătirea tradiţionalei ciorbe de praz de la Festivalul „Oltenii&...Restu’ Lumii” din acest an a ajutat actriţa Adriana Trandafir, invitat special al evenimentului. Vineri, în a doua zi de festival, actriţa a ajutat la tocatul legumelor şi la potrivirea gustului preparatului tradiţional oltenesc. Minel Prina, primarul Slatinei, cel care anul trecut pregătea cea mai mare ciorbă de praz din lume, a declarat că are toată încrederea în actriţă să facă o ciorbă şi mai bună, mai ales că-i va da o aromă „de Trandafir”.
„Anul acesta am adus-o ca bucătar şef pe Adriana Trandafir. Îi mulţumesc că a acceptat invitaţia noastră, sper să se simtă bine la Slatina şi să iasă o ciorbă mai bună ca anul trecut. Anul trecut, am bătut un record cu cea mai mare ciorbă de praz din lume, iar acum trebuie să-l depăşim”, a spus Prina.
Deşi avea o reţetă proprie a preparatului, Adriana Trandafir a ales să meargă pe mâna slătinenilor.
„Eu ştiu cum o fac eu, ca la mama acasă. Ei poate au o reţetă de Guiness Book”, a spus ea.
După aproximativ o oră şi jumătate de fierbere, ciorba le-a fost servită slătinenilor, care au aşteptat să le vină rândul.
„Ciorba este excepţională, mai ales pentru că este făcută la cazan. Este simbolică, în primul rând, pentru olteni”, a declarat un bărbat.
Gustul a fost cel care i-a cucerit pe oameni.
„Este foarte bună, o aşteptăm de mult. Facem şi noi acasă, dar nu iese ca asta”, a