Fără îndoială, anul acesta s-a scurs mai puţin rahat prin pădurea Parângului. Aceasta doar pentru că au fost mai puţini turişti, uneori chiar deloc, în staţiune.
Este de notorietate şi nu mai reprezintă un secret nici pentru Garda de Mediu Hunedoara că doar jumătate din cabanele din Parâng sau Straja au fosă septică, celelalte îşi varsă apa uzată şi dejecţiile direct între sânii naturii.
În Parâng, şi anul acesta şi anul trecut, cabanierii au avut mari divergenţe şi scandaluri. Nu deversarea dejecţiilor a fost problema, ci apa potabilă. Unii dintre cabanierii din zona UNEFS, cei situaţi mai jos, spre telescaun, au trecut iarna cu robinetele mai mult oprite, iar turiştii au fost furioşi deoarece apa din bazinul de captare nu ajungea şi la ei. S-a dovedit atunci că existau branşări ilegale de apă la sistemul UNEFS. Branşările ilegale nu constituiau o noutate. Cei mai mulţi cabanieri sunt branşaţi ilegal şi pentru că nu există altă posibilitate. Probabil dacă nu ar exista aceste branşări ilegale nu ar mai funcţiona nicio cabană din Parâng, dar problema este că unele dintre aceste branşări au periclitat activitatea altora. S-a ajuns astfel la sesizări către Administraţia Bazinală de Apă Jiu Craiova, verificări în teren şi sigilarea unor branşamente. Zoltan Toth, director CSŞ Petroşani, şi Milu Vladislav au fost arătaţi cu degetul pentru un by-pass care ar fi cauzat probleme altor cabane.
După desfinţarea acestui by-pass au început să curgă acuzaţii şi din partea celor acuzaţi iniţial. Dl. Milu Vladislav l-a reclamat pe dl. Stelian Zanet că şi-ar fi construit terasa pe bazinul de apă al UNEFS. Astfel, singurul cabanier care anul trecut a făcut tot posibilul pentru a atrage cât mai mulţi turişti în Parâng, organizând diferite şi reuşite evenimente, a ajuns să-şi pună în cap un personaj dubios, care nu are pic de respect pentru Parâng. Să