Artistul plastic Edi Apostu este prezent pe simezele Muzeului de Artă din Roman cu 14 lucrări care definesc stările trăite în timpul meditaţiilor practicate în adolescenţă.
Muzeul de Artă din Roman a găzduit vineri, 11 octombrie, deschiderea expoziţiei de pictură semnată Edi Apostu. Gazda întâlnirii, muzeografa Mihaela Ciobanu, a vorbit publicului prezent la deschiderea expoziţiei temporare despre tânărul artist plastic. “Expoziţia are o tematică ce izvorăşte din sistemul filosofic al artistului, arta rezultând în urma propriilor experienţe transpersonale. Edi Apostu este prezent cu 14 lucrări expuse în trei dintre sălile muzeului, dar şi cu un volum intitulat «Dimensiuni transpersonale în creaţia artistică»”, a spus Mihaela Ciobanu, muzeograf în cadrul Muzeul de Artă din Roman.
Iniţiator al conceputului de artă holotropică, Edi Apostu a explicat ce înseamnă acest concept căruia i-a dedicat ani de studii şi cercetări: “Arta holotropică pe care am iniţiat-o are la bază cercetări mentale şi personale pe care le-am făcut în domeniul Zen, budismului tradiţional şi în alte sisteme filosofice şi religioase. În urma unor experienţe personale – «transpersonal» însemnând dincolo de fiinţă -, am reuşit să creez această artă, mai ales că aveam, pe undeva, în subconştient, o rămăşiţă, o frustrare. Acea frustrare se datorează ideii potrivit căreia dacă nu eşti original, nu eşti neapărat artist. Floricele şi peisaje putem face mereu. Eu am încercat să depăşesc acest stadiu. Mereu văd expoziţii colective în care expun 40 de artişti şi toate lucrările sunt la fel. Eu abordez un stil pe care colecţionarii de artă îl cunosc deja. Nu spun că lucrările mele sunt sută la sută originale, deoarece în zilele noastre avem de-a face cu o inflaţie de informații în toate domeniile, inclusiv în cel cultural. Această artă mă defineşte şi am iniţiat-o în timpul meditaţiilor, al exer