Fiecare angajat al firmei de pazã Luxguard a primit câte 650 de lei. Mãsura a fost adoptatã de reprezentantii firmei din Bucuresti, dupã ce au scos un credit, ca oamenii sã nu mai protesteze.
Nu si-au primit douã luni salariile aferente, iar firma care a câstigat paza câtorva unitãti miniere din Valea Jiului a fãcut un credit la o unitate bancarã. Asa a fost posibil ca, la sfârsitul sãptãmânii trecute, oamenii sã primeascã o parte din sumele ce li se cuveneau. Este vorba despre 650 de lei, bani care ar reprezenta salariul aferent lunii augut.
Oamenii s-au arãtat nemultumiti, dar au oprit temporar protestele si au intrat în posturile de pazã. Ei spun cã nu si-au primit banii cuveniti. „Salariul nostru este de 800 de lei, plus sporurile de noapte, dar ne-au dat 650 de de lei deocamdatã, fãrã sã ne plãteascã orele lucrate suplimentar. Vom vedea ce se întâmplã dupã”, a spus unul dintre protestatarii care miercuri, sãptãmâna trecutã a venit la poarta Minei Vulcan sã-si cearã salariile restante.
Totul a fost posibil, dupã ce firma Luxguard a câstigat licitatia, având un contract avantajos, dar niciun ban ca sã achite salariile. Adrian Tudor, inspector de securitate, respectiv seful de obiectiv din Valea Jiului le-a primis încã de miercuri oamenilor cã vineri îsi vor lua o parte din salarii. Restul banilor ar putea fi primiti la o altã datã, pe care paznicii nu au aflat-o deocamdatã.Potrivit directorului general al Complexului Energetic Hunedoara, Daniel Andronache, contractul cu paznicii a fost semnat la
1 august de reprezentantii de atunci ai Societãtii Nationale a Huilei Valea Jiului, iar prima facturã are termenul scadent în data de 3 noiembrie.
Pânã când lucrurile se vor lãmuri, firma de pazã va fi controlatã de inspectorii ITM. Asta dupã ce oamenii au declarat la protrest cã lucreazã fãrã echipamente de
protectie, în posturi în care