În cadrul celei de a V-a ediţii a conferinţei de antropologie urbană de la Roman a fost deschisă o expoziţie de fotografie.
Muzeul de Istorie din Roman a găzduit, în perioada 11 – 12 octombrie, lucrările ediţiei a V-a a conferinţei de antropologie urbană intitulată “Feţe ale oraşului. Identităţi şi interferenţe în spaţiul urban”. Evenimentul a fost organizat de Complexul Muzeal Judeţean Neamţ, Primăria municipiului Roman şi Asociaţia pentru Antropologie Urbană din România, filiala Roman. În cele două zile ale manifestării au susţinut comunicări ştiinţifice specialişti în domeniul antropologiei urbane, istorici, preoţi, pasionaţi de acest domeniu ofertant. “Întâlnirea a avut o temă valoroasă pentru domeniul antropologiei şi s-a constituit într-o dispută de idei în care am atras şi specialişti din Bucureşti. În cei cinci ani de la organizarea la Roman a primei conferinţe de antropologie s-a format un grup de intelectuali care întreprinde cercetări despre oraşul Roman şi fac ca activitatea culturală a oraşului să crească. Deschidem larg porţile muzeului, gazda cea mai potrivită, spunem noi, pentru desfăşurarea acestui tip de manifestări”, a spus, în cuvântul de întâmpinare, muzeografa Iulia Butnariu, de la Muzeul de Istorie din Roman, unul dintre organizatorii manifestării.
La deschiderea lucrărilor a participat şi profesorul Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman. “Această manifestare este importantă prin valoarea sa ştiinţifică, prin analizele şi cercetările care se fac, dar şi prin continuitate”, a spus acesta. Totodată, a fost dat citire mesajului adresat de deputatul Elena Udrea la lucrările conferinţei. Printre invitaţii care au susţinut comunicări ştiinţifice s-au aflat profesorii Despina Naghi şi Narcisa Știucă, de la Facultatea de Litere din Bucureşti.
Vizită de documentare la conacul de la Văleni
Conferinţa a inclus şi o e