Ce poate fi mai apetisant ca mirosul de plăcintă cu mere, abia scoasă din cuptor? Potrivită pentru acest anotimp, mai ales pentru că merele care se găsesc la piaţă sunt deosebit de gustoase, plăcinta cu mere este şi extrem de simplu de realizat.
INGREDIENTE
- 1,5 kg de mere
- un pachet de aluat foietaj
- 350 grame de zahăr
- scorţişoară după gust
- esenţă de vanilie
- 2 linguri de făină
- un ou
MOD DE PREPARARE
Se ia o tavă adâncă de dimensiuni mari şi se tapetează cu hârtie de copt. Separat, merele se curăţă de coajă, se dau pe răzătoare şi se pun într-un bol. Peste mere se adaugă zahărul, esenţa de vanilie şi scorţişoara.
Se iau foile de aluat şi se întind cu ajutorul unui făcăleţ, adăugându-se puţină făină, pentru a evita lipirea. Prima dintre foi se aşează în tavă.
Compoziţia se scurge de sucul lăsat de mere şi se aşează uniform peste prima bucată de aluat.
Mai apoi, se aşează în tavă şi a doua bucată de aluat. Se înţeapă cu furculiţa pe alocuri şi se unge cu un ou bătut, pentru a oferi un aspect lucios.
Se bagă la cuptor, la 170 de grade, pentru 35 de minute.
Se serveşte rece, cu zahăr pudră.
Ce poate fi mai apetisant ca mirosul de plăcintă cu mere, abia scoasă din cuptor? Potrivită pentru acest anotimp, mai ales pentru că merele care se găsesc la piaţă sunt deosebit de gustoase, plăcinta cu mere este şi extrem de simplu de realizat.
INGREDIENTE
- 1,5 kg de mere
- un pachet de aluat foietaj
- 350 grame de zahăr
- scorţişoară după gust
- esenţă de vanilie
- 2 linguri de făină
- un ou
MOD DE PREPARARE
Se ia o tavă adâncă de dimensiuni mari şi se tapete