Deseori atunci cand vine vorba despre despartiri, noi, femeile, credem ca barbatilor le este mult mai usor sa depaseasca acest moment si sa-si continue viata. Daca si tu sustineai aceasta teorie pana acum, textul de mai jos te-ar putea face sa te razgandesti...
Numeroase studii psihologice au aratat ca barbatii sufera in numar mai mare de depresii si de anxietati dupa o despartire decat femeile. Iata, mai jos, si cateva explicatii pentru acest lucru:
Barbatii isi mascheaza durerea
Atunci cand un barbat este parasit, prima lui reactie este: "Lasa ca-i arat eu ei!". Cum face acest lucru? Simplu: iesind cu baietii in oras la bere. Conform unui sondaj de opinie organizat de revista americana "Men's Health", 26% dintre barbati spun ca dupa o despartire, barbatul ar trebui sa iasa la "o bauta" cu prietenii, in oras. Alti 36% dintre chestionati spun ca atunci cand e parasit, barbatul nu trebuie sa se smiorcaie sau sa-i ceara in genunchi sa se intoarca la el, ci, dimpotriva, sa-i zambeasca neafectat si sa-i multumeasca pentru ca i-a deschis ochii.
Ambele reactii sunt, de fapt, acelasi lucru: mascarea adevaratelor lor sentimente. Barbatii nu pot face fata ranilor emotionale. Chiar daca intr-o prima faza par mai ok decat partenerele lor in cazul unei despartiri, barbatii au nevoie de mai mult timp pentru a-si constientiza si a-si accepta sentimentele. Ei "jelesc" moartea relatiei cu intarziere, dar la fel de profund ca si femeile.
Pe de alta parte, femeile plang imediat dupa despartire, potrivit studiilor in domeniu. Confruntandu-se cu durerea despartirii imediat, scapa de ea mai repede. Barbatii, insa, isi reprima emotiile si raman cu rani nevindecate mai mult timp.
Barbatii au mai putini prieteni
Unul dintre motivele pentru care femeile depasesc mai usor o despartire decat barbatii este ca au o retea vasta de prie