Afirmaţia aparţine lui Culiţă Tărâţă, preşedintele CJ Neamţ. Acesta a efectuat o vizită de lucru, pe 12 octombrie, la staţia de sortare şi transfer a deşeurilor de la Cordun. Preşedintele CJ Neamţ vrea ca, până în ianuarie 2014, lucrările să fie încheiate.
Sâmbătă dimineaţă, 12 octombrie, când se crăpa de ziuă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, Culiţă Tărâţă, a făcut o vizită de lucru la staţia de sortare şi transfer a deşeurilor de la Cordun. Cu această ocazie, el s-a întâlnit cu reprezentanţii asocierii de firme care a câştigat efectuarea lucrărilor. Culiţă Tărâţă a promis că, până anul viitor, când proiectul “Managementul Integrat al Deşeurilor din judeţul Neamţ” va deveni funcţional, nicio comună din judeţ nu va transporta deşeuri în alte judeţe.
Biciul pe constructori
Sâmbătă, la ora 7.30, pe terenul staţiei de sortare şi transfer a deşeurilor de la Cordun era mare agitaţie. Utilaje de tasat pământul lucrau la foc continuu, iar muncitori în echipamente fosforescente lucrau la scheletul metalic al halei ce va fi depozitul de transfer. Toţi şefii şantierelor de la Tîrgu Neamţ, Taşca sau Girov erau prezenţi. Imediat cum a ajuns, preşedintele CJ Neamţ i-a băgat pe toţi în şedinţă, într-o cabină modulară.
Culiţă Tărâţă a făcut inventarul lucrărilor care s-au efectuat pe toate şantierele din judeţ, în ultima săptămână, considerând că, la Roman, lucrările au întârziat cel mai mult. Reprezentanţii Moldocor, firmă care este lider de proiect pentru aceste lucrări, au dat, din nou, vina pe conductele de apă care aparţin societăţii Cersanit şi despre care nu au ştiut. Aceleaşi probleme le-au ridicat şi cei de la Tîrgu Neamţ, pe amplasamentul cărora s-a descoperit că este vorba de fosta staţie de epurare a oraşului. Constructorii au dat vina pe Ministerul Mediului, care a întocmit studiile de fezabilitate, dar s-au şi certat între ei pe m