Concedierea unor salariaţi au operatorului de transport local este justificată de autoritaţile locale pentru o eficientizarea a activităţii şi a se putea accesa fonduri europene.
Un grup de 24 de salariaţi ai operatorului local de transport public din subordinea municipalităţii au fost disponibilizaţi, Săptămâna trecută a fost ultima perioadă de lucru, concediaţilor le-a expirat perioada de preaviz. Viceprimarul Doiniţa Ciocan, cu atribuţii în ceea ce se întâmplă la "Braicar", a spus că a fost vorba de o eficientizare a companiei, în sensul restrângerii activităţii.
" Este un plan de administrare care s-a supus analizei Consiliului de Administraţie şi ulterior aprobat de Adunarea Generală a Acţionarilor. Printre măsurile de eficientizare se numără, de exemplu, achiziţia de GPS-uri pentru autobuze, context în care nu mai era nevoie de personalul care se ocupa cu urmărirea traficului. De asemenea, după înstrăinarea garajului auto de pe Râmnicu Sărat, s-a pus problema relocării garajului. Acum, autobuzele se retrag la Depoul din Radu Negru, iar microbuzele la depoul din Vidin. Practic, din trei secţii au rămas doar două. În acest context s-a impus redimensionarea personalului în funcţie de activitatea unităţii, context în care au fost preavizate în vederea concedierii 18 salariaţi", ne-a declarat viceprimarul Ciocan. Acestora li s-au adăugat încă şase salariaţi în prag de pensionare. După etapa concedierilor individuale, unitatea rămâne cu circa 330 de angajaţi. Viceprimarul a subliniat că ţinta pe termen lung pentru "Braicar" este, printre altele, aceea de a fi eligibilă pentru accesarea, pe bază de proiecte, a finanţării europene în următorul exerciţiu bugetar 2014 - 2020, disponibilă pe partea de infrastructură rutieră.
Compania se poate lăuda că în 2012, pentru prima dată după foarte mulţi ani, a ieşit pe profit. Datele de bilanţ pe anul trecut ara