Social-democraţii sunt acuzaţi că angajează personal la fabrică peste posturile din organigramă. Delegaţii PNL nu mai au niciun cuvânt în administraţie.
Când USL a ajuns la putere, la conducerea fabricii de încăţăminte a fost numit un director general din partea PSD, Dorinel Şumlea, şi un preşedinte de Consiliu de Administraţie (CA) din partea PNL, Daniel Mihiş. Ultimul a demisionat, fiind descoperit incompatibil. Liberalii şi-ar fi dorit ca locul lui să fie luat de un alt om de-al lor cu mandat în CA, Ioan Nicoară. Numai că social-democraţii s-au unit cu UDMR şi au votat împotriva acestuia.
Surse din cadrul Consiliului Judeţean (CJ) au informat că social-democraţii conduc fabrica fără acordul liberalilor şi că în ultima perioadă s-ar fi făcut angajări nelegale. Directorul fabricii, Dorinel Şumlea, numit la conducerea acestei unităţi de către PSD, recunoaşte că nu s-a înţeles de la început cu reprezentanţii PNL. În primul rând, l-a nominalizat pe Mihiş, unul dintre consilierii şefului CJ, Horea Uioreanu, care a fost numit preşedintele CA al Clujana. „Nu vă pot descrie ce fel de om este acest individ. Mă supără şi că spune în continuare că avem datorii la stat 1,4 milioane de euro, în condiţiile în care noi am mai reuşit să achităm 200.000 de euro", a răbufnit Şumlea, după ce au apărut primele divergenţe între PSD şi PNL pe seama soluţiilor propuse pentru redresarea fabricii.
Într-o primă fază, liberalii au fost de părere că, dacă Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) nu acceptă o reeşalonare a datoriilor, societatea să intre în insolvenţă. De celaltă parte, social-democraţii au apreciat că administraţia judeţeană trebuie să păstreze controlul asupra societăţii şi să încerce să negocieze până la capăt cu DGFP. Clujana înregistra o datorie de 1,4 milioane de dolari, iar PSD a apreciat că aceasta poate fi plătită printr-o reeşalonare. „Am re