Primăria Balş a solicitat Ministerului Educaţiei schimbarea destinaţiei unor clădiri aflate în paragină pentru a salva ce se mai poate din ele. Acestea au funcţionat, în urmă cu mai mulţi ani, drept ateliere şcolare.
Clădirile sunt situate pe strada Cireşului, din Balş, şi au fost solicitate în repetate rânduri de către fostele conduceri ale Poliţiei din localitate pentru a fi transformate în secţie. Numai că primăria nu a avut această posibilitate de a le încredinţa, nefiind în administrare locală. Din cauza lipsei pazei, clădirile au căzut pradă hoţilor în nenumărate rânduri, fapt ce a dus la degradarea masivă a acestora. Dacă ministerul va accepta să schimbe destinaţia clădirilor, autorităţile din Balş vor putea să le reabiliteze sau să le concesioneze unor potenţiali investitori. Potrivit solicitării realizate de către arhitectul-şef al Primăriei Balş, Iancu Jurebie, aceste clădiri sunt „în pericol de prăbuşire”.
Construcţiile, spaţiu ideal pentru mutarea Secţiei de Poliţie
Clădirile de mari dimensiuni, situate pe partea stângă a străzii Cireşului, din Balş, s-au aflat ani buni pe rolul instanţelor judecătoreşti. Acest lucru a fost fructificat la maximum de către hoţii de fier vechi şi cărămidă, care s-au „servit” fără vreo reţinere. În anul 2008, ministrul de Interne de atunci, Cristian David, a promis conducerii Poliţiei că se va implica pentru a face posibilă mutarea secţiei de poliţie din spaţiul închiriat în care îşi desfăşoară activitatea şi acum în clădirile de pe strada Cireşului. Au trecut mai bine de cinci ani de atunci, iar lucrurile s-au schimbat din rău în mai rău. Furturile din clădiri au continuat, iar acestea se află, în momentul de faţă, într-o stare deplorabilă.
Motivele principale pentru care aceste construcţii erau spaţiul ideal pentru amenajarea Secţiei de Poliţie Balş sunt dimensiunea acestora, care