Dezvoltatorii de încărcătoare de telefoane au încercat să găsească tot mai multe variante de a crea un încărcător care să nu depindă de o reţea de electricitate. Au apărut încărcătoarele solare şi chiar încărcătoare care se bazează pe descărcările electrice. Ambele depind de elementele naturii şi ultima dintre ele este foarte periculoasă şi la fel de inutilă ca şi prima soluţie dacă nu există descărcări electrice.
Ultimul proiect care a apărut în materie de încărcătoare neconvenţionale este FlameStower, care a început ca un proiect-pilot, dar care a reuşit să strângă destui cumpărători pentru a atinge pragul de finanţare. De ce a reuşit acest lucru? Pentru că utilizează o metodă care nu depinde de condiţiile meteorologice şi are nevoie de apă şi de foc.
Sistemul se bazează pe un principiu relativ simplu. Sistemul funcţionează pe baza diferenţelor de temperatură dintre sursa de foc şi apă, în momentul realizării echilibrului termic dintre cele două şi a fierberii apei, utilizatorul trebuind doar să completeze vasul cu apă rece pentru a continua încărcarea, relatează portalul go4it.ro.
Destinat celor care petrec mult timp în natură sau în cazul dezastrelor care se soldează cu nefuncţionarea reţelei de energie electrică, FlameStower are o greutate de 200 de grame şi dimensiuni de 20 x 6 centimetri, instalaţia degajând o putere medie de 2W şi un maxim de 3W.
Conform producătorilor, micul instrument de conversie a energiei permite alimentarea telefoanelor mobile, aparatelor de navigaţie GPS sau a altor gadget-uri care nu necesită o intensitate ridicată pentru încărcare, un minut de utilizare oferind unui telefon mobil între două şi patru minute de autonomie. FlameStower are un preţ de 80 de dolari şi poate fi comandat prin intermediul paginii oficiale găzduite pe Kickstarter.
Dezvoltatorii de încărcătoare de telefoane au încercat să găsească