Un sos preparat cu o varietate de legume, bogat în vitamine - bucuraţi-vă de gustul exotic al acestui sos, folosindu-l mereu la mâncărurile preferate.
Ingrediente:
- 6 roșii
- 10 cepe
- 3 căței de usturoi
- 2 rădacini țelină
- 100 ml oțet
- 4 linguri de zahăr
- 1 lingurița de cimbru
- 10 gogoșari roșii
- 5 morcovi;
- 4 rădacini de pătrunjel cu frunze
- 3 ardei iuți
- 3 linguri de sare
- 5 foi de dafin
- 3 lingurițe mărar uscat
- 1 lingurița scorțișoară
- 500 ml bulion
Mod de preparare:
Legumele se dau prin maşina de tocat, apoi se pun intr-o oală împreuna cu restul ingredientelor, mai puţin bulionul. Se lasă la fiert 1 ora. Se lasă la răcit, apoi se scot foile de dafin. Se da din nou totul prin maşina de tocat roşii (trebuie sa iasa o pasta destul de fina, bucaţile mai mari se elimină), si se pune din nou la fiert, împreuna cu bulionul, pentru 30 de minute.
Se pune salsa direct în sticle, se închid ermetic şi se fierb într-o oală cu apă 15 minute. Se scot din apă şi se acoperă cu o pătură. Se lasă la răcit pana a doua zi şi se păstrează la loc răcoros. Tags: sos salsa legume vitamine conserve
Un sos preparat cu o varietate de legume, bogat în vitamine - bucuraţi-vă de gustul exotic al acestui sos, folosindu-l mereu la mâncărurile preferate.
Ingrediente:
- 6 roșii
- 10 cepe
- 3 căței de usturoi
- 2 rădacini țelină
- 100 ml oțet
- 4 linguri de zahăr
- 1 lingurița de cimbru
- 10 gogoșari roșii
- 5 morcovi;
- 4 rădacini de pătrunjel cu frunze
- 3 ardei iuți
- 3 linguri de sare
- 5 foi de dafin
- 3 lingurițe mărar uscat
- 1 lingurița scorțișoară
- 500 ml bulion
Mod de preparare:
Legumele se dau prin maşina de tocat, apoi se pun intr-o oală împreuna cu restul ingredientel