Această zi a fost recunoscută de către Adunarea Generală a ONU prin Rezolutia 62/ 136. Ideea unei zile internaţionale care să onoreze în fiecare an femeile din mediul rural a apărut în cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite pentru Femei de la Beijing în septembrie 1995. Astfel a fost apreciată la nivel internaţional atât importanţa cât şi contribuţia femeii din mediul rural la dezvoltarea societăţii.
Depăşind 15% din populaţia lumii, femeile din mediul rural lucrează în general în agricultură sau sunt mici întreprinzătoare, procentul celor care lucreaza în alte domenii fiind din păcate foarte mic. În această zi sunt evidenţiate contribuţiile femeii din mediul rural, implicarea în activităţile de producţie a cerealelor, aprovizionarea familiilor lor, îngrijirea copiilor, persoanelor bolnave sau bătrâne.
În România, Ziua Internaţională a Femeii din Mediul Rural a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 1999 la Moieciu, judeţul Braşov.
“Femeile din mediul rural sunt baza familiei sănătoase, stabile, dar şi promotoarele dezvoltării locale statornice. Măcar o dată pe an să amintim societăţii cât de mult datorăm femeilor din mediul rural şi să le recunoaştem meritele şi valorile! Pentru mâinile trudite, pentru tenacitatea, înţelepciunea şi destoinicia lor – le mulţumim şi le respectăm! Vă dorim, dragele noastre, sănătate, putere de muncă şi să aveţi alături prieteni adevăraţi şi o familie iubitoare!” este urarea adresată acestora de președintele OFSD Botoșani, senatorul Doina Federovici.
Autori: A.B.
Această zi a fost recunoscută de către Adunarea Generală a ONU prin Rezolutia 62/ 136. Ideea unei zile internaţionale care să onoreze în fiecare an femeile din mediul rural a apărut în cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite pentru Femei de la Beijing în septembrie 1995. Astfel a fost apreciată la nivel internaţional atât importanţa cât şi con