Parada trupurilor acoperite cu desene complexe a stârnit interesul a 5.000 de români care au trecut pragul Convenţiei Internaţionale de Tatuaje din Capitală.
Desene aşternute pe piele, accente rock şi spectacole de striptease, acestea sunt ingredientele celei de-a patra ediţii a Convenţiei Internaţionale de Tatuaje, eveniment desfăşurat weekendul trecut în incinta centrului expoziţional Turbohalle din Capitală. Peste 70 de artişti români şi tatuatori din afara graniţelor, printre care americanul Matt Gone, poreclit şi Omul-Şah, sau Emilio Gonzalez dinVenezuela, adept al tatuajelor extreme, şi-au aranjat standurile pentru a celebra neconvenţionalul sub forma picturilor cu acul pe corpul uman. Iar aşteptarea a meritat spun organizatorii, având în vedere că aproape 5.000 de români şi-au cumpărat un bilet la cea mai mare reuniune a pasionaţilor de tatuaje din sud-estul Europei.
Dacă în trecut tatuajele erau asociate cu universul sordid al puşcăriaşilor, desenul pe piele e ridicat astăzi la rang de artă. Vremurile dictează preferinţele oamenilor pentru anumite simboluri sau stiluri de tatuaj, chiar dacă vorbim despre desene care rămân o viaţă pe trup.
Motivele naţionaliste, la mare căutare
„Mulţi dintre români preferă astăzi tatuajele micuţe, asemenea desenelor cu fluturi şi mesajele scrise. Totuşi, cele mai solicitate modele ale lui 2013 rămân în zona naţionalistă şi religioasă. Spre exemplu, oamenii îşi tatuează, mai nou, steagul dacic sau chipul lui Ştefan cel Mare“, a declarat Constantin Azoiţei, organizatorul Convenţiei Internaţionale de Tatuaje.
Simbolurile asiatice nu mai figurează de mult pe lista preferinţelor românilor, aceştia fiind, mai degrabă, interesaţi să-şi imprime pe corp tot felul de citate filosofice în limba engleză.
Peste 70 de aritşti locali şi străini şi-au demonstrat talentul grafic în cadrul celei de-a