Ansamblurile folclorice „Stejărelul” din Cajvana şi „Străjerii” din Dolheştii Mici au participat la a XLV-a ediţie a Festivalului „Trandafir de la Moldova”, desfăşurat, în perioada 4-5 octombrie, la Iaşi. Artiştii celor două ansambluri au reprezentat cu cinste Suceava, fiind aplaudaţi la scenă deschisă după fiecare cântec sau dans popular interpretat. Publicul a fost impresionat şi de costumele populare din zonele pe care le-au reprezentat cele două ansambluri.
Ansambluri din trei ţări
Anul acesta s-au adunat în capitala Moldovei ansambluri din trei țări: România, Republica Moldova şi Ucraina. Pe scena festivalului au evoluat Ansamblul folcloric „Stejărelul” din Cajvana (Suceava), Ansamblul folcloric „Străjerii” din Dolheştii Mici (Suceava), alături de Ansamblul folcloric „Baltagul” din Monor (Bistriţa-Năsăud), Ansamblul folcloric „Balada” (Botoşani), Ansamblul folcloric „Doina Carpaţilor” (Iaşi), Fanfara de la Chetriş (Iaşi), Ansamblul folcloric „Sârba cu năframă” din Hârlău (Iaşi), Ansamblul folcloric „Stejărelul” din Sticlăria – Scobinţi (Iaşi), Formaţia de fluieraşi din Sticlăria – Scobinţi, Ansamblul folcloric „Floricică de la munte” (Piatra Neamţ), Orchestra „Rapsodia Vasluiului” (Vaslui), Ansamblul folcloric „Brâuleţ” din Culbota – Sîngerei (Republica Moldova), Grupul vocal „Moştenitorii” din Pepeni – Sîngerei (Republica Moldova), Ansamblul folcloric „Oberig” din Cernăuţi (Ucraina), Ansamblul folcloric „Podilski muzyki” din Vinnytsia (Ucraina), Ansamblul folcloric „Z rosy i vody” din Vinnytsia (Ucraina).
Dansatori, instrumentişti, interpreţi vocali
Prof. înv. primar Lidia Loredana Seserman ne-a spus că în prima zi de festival, la Palas Mall, au evoluat ansamblurile invitate din Bistriţa-Năsăud, Republica Moldova şi Ucraina. „A doua zi a festivalului a început cu parada costumelor în centrul oraşului, iar mai apoi toţi cei