De multe ori, noii angajaţi trebuie să asimileze practicile şi cultura organizaţională a noului loc de muncă într-un timp scurt
Adoptarea unui comportament proactiv şi dinamic este cel mai bun mijloc pentru a reuşi să vă integraţi
Integrarea pe piaţa muncii este adesea dificilă, mai ales în condiţiile actuale ale pieţei muncii. Astfel, noii angajaţi trebuie să asimileze practicile profesionale şi cultura din cadrul noului mediu organizaţional într-un timp cât mai scurt.
Cu toate că nu există reţete miraculoase în materie de integrare, specialiştii în HR de la recrutăm.ro sunt de părere că adoptarea unui comportament îndrăzneţ şi dinamic este cel mai bun mijloc pentru a reuşi să vă integraţi. Obiectivul este să fiţi activi în integrare şi, astfel, o să aveţi parte de beneficii concrete.
Puneţi întrebări
Faptul că puneţi întrebări încă de la început este o dovadă că doriţi să vă implicaţi în noul loc de muncă şi că vreţi să vă integraţi în companie. Adaptarea în cadrul companiei depinde de o dublă intervenţie: din partea companiei, în ceea ce priveşte facilitarea integrării angajatului, şi din partea angajatului, în ceea ce priveşte punerea în aplicare a cunoştinţelor teoretice dobândite până în prezent.
Colegi, dar nu prieteni
Dacă a da dovadă de disponibilitate în cadrul companiei este un atu, trebuie să aveţi grijă să separaţi, de la bun început, viaţa profesională de cea privată, pentru a nu genera conflicte greu de suportat la început de drum.
"Nu ezitaţi să mergeţi la ceilalţi colegi şi să vă prezentaţi dacă acest lucru nu s-a întâmplat. Pauzele de masă reprezintă un bun moment al zilei pentru a discuta cu noii colegi despre pasiuni comune (sport, filme, cărţi etc)", spun cei de la recrutăm.ro.
Compania ar putea fi un univers nemilos, de aceea trebuie să fiţi atenţi la potenţiale riv