Placut la gust, usor de gatit si ieftin, morcovul este agreat in bucataria romaneasca si se regaseste in mai toate preparatele culinare: ciorbe, soteuri, bauturi, chiftele, piureuri, friganele, garnituri la carne, sucuri, marmelade etc. Morcovul este o rădăcinoasă excelentă pentru curele de slăbire, deoarece potoleşte foamea şi nevoia de dulce. Dieta cu morcovi nu este deloc periculoasă şi este una dintre cele mai eficiente diete.
Slăbeşte sănătos 2 kilograme în două zile
Dieta cu morcovi este cât se poate de drastică şi trebuie respectată întocmai pe parcursul celor două zile în care este ţinută. Morcovii vor fi combinaţi cu alimente bogate în proteine şi acide, care ajută foarte mult la eliminarea grăsimii şi scăderea în greutate.
ATENŢIE! Poţi repeta dieta cu morcovi de mai multe ori, fără a lăsa corpul să se odihnească, din simplu fapt că alimentele combinate pe care le conţine asigură necesarul zilnic al organismului.
MENIU:
Ziua 1:
Micul dejun: O omletă facută fără ulei dintr-un ou şi o felie de şuncă presată.
Gustări nelimitate cu morcovi cruzi.
Prânz: Salată din morcovi, mere, ţelină, cu un sos de 100 de grame de iaurt.
Cină: 100 de grame de castraveţi cu lămâie şi 250 de mll de suc de morcovi, consumate cu o felie de pâine neagră prăjită.
Ziua 2:
Mic dejun: 250 de mll de lapte proaspăt, 2 felii de pâine neagră prăjită cu unt şi un morcov.
Gustări nelimitate cu morcovi cruzi
Prânz: Piept de curcan făcut la gratar cu trei morcovi mari fierţi stropiţi cu unt.
Cină: salată din roşii, morcovi, castravete, o felie de brânză degresată, ulei, oţet şi o felie de pâine prăjită.
Sursa : zumi.md
Sucul-minune
Iei o jumatate de kilogram de morcovi, ii speli bine, ii dai pe razatoare si ii presezi puternic intr-o panza curata. Sucul obtinut il bei dimineata pe