Colesterol mărit, ovare polichistice, diabet, ulcere varicoase, osteoporoză, tulburări de memorie ... sunt numai câteva afecţiuni care pot fi tratate cu ajutorul uleiului de cânepă. În plus, acesta este considerat un adevărat „vaccin alimentar”.
Chiar dacă mulţi se gândesc la substanţa halucinogenă când aud de cânepă, procesatorii ne asigură că stările euforice nu vor apărea în urma consumuli de făină de cânepă, ulei sau seminţe. Şi asta pentru că nu e vorba de acea cânepă din care se face canabisul, ci de o verişoara a ei, care conţine un nivel de substanţă halucinogenă extrem de mic, undeva sub 0,1%, nivel acceptat de lege.
Singura fabrică de produse din cânepă din Europa, cautate în toată lumea datorită proprietăţilor nutritive, se află în Bihor, la Salonta. În întreaga lume mai sunt încă două astfel de fabrici, ambele în Canada.
Oana Suciu – Business Development Manager spune că „uleiul de canepa este singurul ulei vegetal cu un conţinut de peste 89% acizi graşi polinesaturaţi, iar seminţele sunt singura sursă vegetală care conţine toţi aminoacizii esenţiali, având un conţinut de proteine de peste 30%”.
Rada George – bolnav de diabet, spune că pe vremea lui cânepa se folosea la ţesutul hainelor, nici poveste să se facăa ulei din ea.
Un alt produs obţinut din seminţele de cânepă sunt fibrele, care ajută la detoxifierea organismului şi la slăbit.
Din cânepă se pot face creme de corp, ulei, făină, lapte, medicamente şi multe alte produse. În Canada şi SUA, produsele pe bază de ulei, lapte şi făină de canepă există de peste 17 ani şi se vând extrem de bine.
Fabrica din România a fost inaugurată în 2007, iar atunci intrau pe porţile ei aproximativ 30 de tone de cânepă, ca în 2013, cantitatea de cânepă procesată să ajungă la peste 850 de tone.
O afacere profitabilă, mai ales că piaţa de desfacere este formată în 85% din cazuri, d