Asociaţia Scout Society desfăşoară, anual, activităţi de educaţie non-formală pentru tinerii din România, în special pentru regiunea Oltenia. În vara anului 2013, asociaţia a organizat 2 proiecte: proiectul „Young people are non-formal citizens” (la care au participat tineri din România, Spania, Turcia, proiectul promovând în special cetăţenia europeană activă şi educaţia non-formală) și proiectul „Fight with ART against discrimination”, cu participanţi din Letonia, Turcia, România, Croaţia și Italia, proiectul promovând interculturalitatea şi înţelegerea reciprocă între tineri din ţări europene diferite.
Cele două proiecte au fost organizate, aprobate şi finanţate în cadrul programului „Tineret în Acţiune” al Comisiei Europene; astfel, 75 de tineri din 6 ţări europene au avut ocazia să cunoască tradiţiile şi obiceiurile din România.
40 de tineri din România au participat la proiectele din 2013
Scout Society a organizat şi a trimis, anul acesta, 4 delegaţii de tineri să participe la proiecte în Slovenia, Letonia, Croaţia şi Grecia; astfel, 40 de tineri din România au avut ocazia să cunoască culturi noi, să lege prietenii cu tineri din alte ţări, să descopere mai mult din ceea ce presupune a fi cetăţean european.
Participanţii români au fost tineri din Târgu Jiu, Craiova, Turceni, Sinaia, Bucureşti, Paşcani, Deva și Brăila. Toţi participanţii la proiectele de schimburi de tineri au primit certificate „Youthpass” care dovedesc atât participarea la proiect, precum şi abilităţile dezvoltate de către aceştia în cadrul proiectelor internaţionale derulate. În perioada 5-14 octombrie, o delegaţie de 13 tineri din România participă la proiectul „CleanEYE” din Split, Croaţia.
Asociaţia Scout Society desfăşoară, anual, activităţi de educaţie non-formală pentru tinerii din România, în special pentru regiunea Oltenia. În vara anul