Săptămîna care a trecut a însemnat pentru viaţa politică din România racordarea echipelor de imagine la buletinul meteo – sau cel puţin aşa am fost lăsaţi să credem.
În mod original a fost inversată cronologia, se vorbeşte despre candidati la Cotroceni înainte ca alegerile europarlamentare să se fi consumat, probabil în speranţa că formaţiunile cu candidati promiţatori pentru prima funcţie din stat vor avea şanse mai bune şi anul viitor în mai.
Nu este dorinţa noastră, a membrilor si simpatizanţilor Mişcării Populare din Bistriţa-Năsăud, să analizăm în detaliu aceste întîmplări, preocuparea noastră principală este in continuare acel contingent de aproape 60% dintre alegătorii români care nu obişnuiesc să voteze şi pe care noi ne-am propus să-i aducem în număr cît mai mare la urne.
Opinăm că preocupările, aşteptările şi speranţele acestor oameni sunt mult mai importante decît aranjamentele între partide şi grupări. Noi am promis că facem politică altfel, iar pentru noi asta însemnă că vom urmări consecvenţi aşteptările electoratului de dreapta pe care nu-l vom abandona indiferent de ofertele care ar putea veni din partea actualei puteri, chiar dacă această putere, instaurată în 2012, are şi o componentă importantă cu pretenţii de dreapta, manifestate uneori, inexistente alteori şi despre care noi credem că s-a îndepărtat prea mult de orizontul de aşteptare al electoratului iniţial pentru a mai avea o identitate doctrinară.
Nu suntem nici în tabara acelor partide care ar putea fi de opoziţie, dar o fac doar în declaraţii de ordin general, lăsîndu-ne să înţelegem că o divizare a actualei puteri ar constitui o oportunitate de noi alianţe. Noi ştim ca orice criză poate constitui si o oportunitate, dar nu dorim să ne construim nici discursul politic şi nici electoratul pe astfel de şanse conjuncturale.