Dacă generațiile trecute nu au avut parte de proiecte pe educație financiară în perioada studiilor și nici nu au învățat într-un mod profesionist cum să-și facă un CV, se pare că tânăra generație este cea mai norocoasă. Un proiect al unei fundații a venit în ajutorul elevilor de liceu din două licee din Cluj.
A doua generație de elevi a trecut prin proiectul „EduPractic”, inițiat de Fundația Danis și finanțat de Electrogrup. Prin acest proiect, elevi ai Colegiului Tehnic Energetic și ai Colegiului Tehnic „Anghel Saligny” au șansa să învețe meserie de la angajații unor firme locale din domeniul energetic și de construcții.
Au învățat să facă un CV, o scrisoare de intenție, dar și cum să se prezinte la interviul de angajare
Așadar, anul acesta, în perioada martie-iulie, a avut loc cea de a doua ediție a proiectului „EduPractic” în cadrul căreia s-a lucrat cu 30 de elevi din clasele a XI-a de la cele două colegii tehnice din Cluj. În prima parte a proiectului, elevii au participat la un curs de pregătire pentru găsirea unui loc de muncă și de educație financiară. Aici, ei au învăţat cum să îşi facă un CV, cum să întocmească o scrisoare de intenţie, cum să se prezinte și cum să abordeze un interviu de angajare. În cea de a doua parte a programului, elevii au învățat ce sunt cheltuielile, ce înseamnă să faci economii sau să investeşti banii în dezvoltarea personală sau profesională. Prin temele abordate, s-a încercat responsabilizarea tinerilor cu privire la utilizarea banilor. Cursul a fost susținut de Asociaţia Learn&Vision, partenerul educațional al proiectului.
Citeste mai mult pe cariereonline.ro