Comisia Europeană are veşti proaste pentru noi la capitolul sănătate. Unul din patru români este supraponderal. Astfel, România se află pe locul al treilea în Europa în clasamentul privind obezitatea populaţiei. Îngrijorător este faptul că şi copiii noştri au mari probleme cu greutatea corporală.
În urmă cu zece ani, ţara noastră se afla pe locul 24 în topul obezităţii în Europa. Acum, statisticile Comisiei Europene arată că englezii sunt cei mai graşi din Europa, urmaţi de maltezi şi de români.
Specialiştii pun ascensiunea nefericită a ţării noastre în topul supraponderalilor în special pe seama “trecerii primei generaţii fast-food de după ’90 în rândul adulţilor”, susţine lector dr. Lygia Alexandrescu.
O altă cauză este lipsa educaţiei alimentare. “Din păcate, majoritatea celor care au probleme cu greutatea îşi doresc să scape de surplusul ponderal peste noapte. Aşa se explică faptul că peste 80% dintre cei care mi se adresează au urmat cel puţin o dietă de înfometare, au slăbit şi au crescut apoi în greutate mai mult decât la începutul dietei”, a mai spus dr. Alexandrescu.
Alarmant mai e şi faptul că tot mai mulţi copii suferă de obezitate de la vârste fragede, din cauza neglijenţei în alimentaţie a părinţilor lor. În urmă cu câteva luni, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat obezitatea ca fiind o boală cronică. Prea săraci ca să mâncăm sănătos
O altă cauză a obezităţii ar putea fi şi nivelul de trai tot mai scăzut, care nu ne permite să mâncăm sănătos, ci să alegem produse ieftine şi săţioase.
Un studiu Global Wealth Report arată că averea românilor a scăzut cu 18% într-un an. Dacă în 2012, averea medie pe cap de locuitor se situa la un nivel apropiat de 13.600 $, în 2013 aceasta a scăzut la aproape 11.200 $. Greşeli frecvente în dietă
1. Nerăbdarea şi obiectivele nerealiste - slăbirea spectaculoasă este urmată întotdeauna