Dosarul în care mai mulți angajați ai Căminului pentru Persoane Vâstnice din Mărășești au acționat în judecată primarul, consiliul local și instituția angajatoare, a debutat cu o amânare. Următorul termen a fost stabilit pentru 21 octombrie, dată până la care reprezentantul reclamanților, respectiv Daniel Drăgan, trebuie să depună noi înscrisuri la dosar.
Reamintim că10 angajați ai Căminului din Mărășești au acţionat în judecată instituţia angajatoare, Consiliul Local Mărăşeşti, dar şi pe primarul Valerică Chitic, pentru a obține anumite drepturi salariale, drepturi pe care le obţineau atunci când lucrau în cadrul fostului spital din localitate. Mai exact, angajații vor să obțină sporul de 11%, sporul de prevenţie şi prima de stabilitate. Aceste drepturi le-ar suplimenta veniturile cu aproximativ 2-300 lei pentru fiecare persoană.
Daniel Drăgan, desemnat ca reprezentant legal al angajaților în instanţă, ne-a precizat, atunci când acţiunea a fost introdusă pe rol, că a fost dat în judecată atât Consiliul Local, cât și primarul, deoarece primul stabileşte, prin hotărâre, bugetul căminului, iar edilul este ordonator principal de credite. „Căminul pentru persoane vârstnice este instituţia Consiliului Local Mărăşeşti, înfiinţată prin Hotărâre a Consilului Local Mărăşeşti. Astfel, bugetul Căminului este aprobat de Consiliul Local Mărăşeşti şi este distribuit aşa cum prevede Legea 500/2000, Legea Finanţelor Publice, de ordonatorul principal de credite, în speţă primarul oraşului Mărăşeşti, către ordonatorul terţiar de credite, în speţă directorul căminului. Astfel, cele trei instituţii au calitate procesuală în acest litigiu, deoarece, în eventualitatea în care instanţa hotărăşte ca angajaţii căminului să îşi primească drepturile salariale, banii necesari pentru plata acestora vor fi alocaţi prin Hotărâre de Consiliu Local şi distribuiţi de ordonatorul princ