Mulţi îi invidiază pentru că îşi petrec toată ziua jucându-se şi primesc şi un salariu pentru asta. În realitate însă, game testerii, cei care testează înainte de lansarea pe piaţă primele versiuni ale jocurilor care vor fi instalate ulterior pe console, pe dispozitive mobile sau pe PC, au salarii mai mici decât unii dintre casierii marilor lanţuri de retail din România sau chiar decât unii dintre recepţionerii hotelurilor de lux din Capitală.
Angajaţii companiei Gameloft, unul dintre cei mari mari dezvoltatori de jocuri pentru dispozitive mobile şi pentru console de pe piaţa locală, care lucrează ca game testeri sunt plătiţi cu un salariu net lunar de 1.100 de lei, potrivit informaţiilor obţinute de gândul de la surse din piaţă.
În cazul în care aceştia aleg să lucreze pe tura de noapte, câştigurile lor pot creşte până la 1.300 de lei pe lună.
Game testerii Gameloft primesc şi bonuri de masă, în valoare de circa 9 lei, numărul lor fiind egal cu cel al zilelor lucrătoare.
Salarii mai mici, de doar 800 de lei net pe lună, obţin angajaţii Electronic Arts care se numesc quality assessment tester şi au responsabilitatea de a testa jocurile pentru console sau pentru PC.
Cei care vor că câştige mai mulţi bani la finalul lunii pot lucra ore suplimentare în weekend, o astfel de zi fiind plătită dublu faţă de o zi de muncă obişnuită.
Ei primesc totodată bonuri de masă, tot în valoare de circa 9 lei, câte unul pentru fiecare zi lucrătoare.
Printre companiile de gaming prezente la ora actuală pe piaţa din România se numără şi King, dezvoltatorul jocului Candy Crush Saga, şi Ubisoft.
Fii la curent cu ştirile economice ale momentului. Abonează-te la pagina de Facebook Gândul Financiar.
Mulţi îi invidiază pentru că îşi petrec toată ziua jucându-se şi primesc şi un salariu pentru asta. În realitate însă, game testerii, cei